6 snabba frågor

Vad gör dig glad?

Min familj, sambo och vänner. Att få träffas och skratta, men även söta hundvalpar och vindögda katter.

Vad gör du helst en ledig dag?

Sover tills solen väcker mig, på en ledig dag ska solen helst skina. Jag går ut i min trädgård med kaffekoppen för att njuta bland blommor och blad. Sedan skriver jag en stund, umgås med familj och vänner. Kanske besöker ett museum eller en härlig slottsruin.

Hur kommer du på dina historier?

Jag kommer inte på några historier de hittar mig. Kanske är jag på besök någonstans, ett hus eller ett slott. Mina karaktärer söker upp mig, sedan ser jag något som händer på gatan, eller någon annanstans och då börjar de bli levande i huvudet.

Vad läser du helst?

Olika perioder i livet kräver olika sorters böcker. Jag har läst skräck, fantasy, sagor och realism. Men det som jag just nu läser helst är romance med spänning, gärna med drag åt det oförklarliga och feelgood. Det är också det jag helst skriver för tillfället.

Vad skriver du på just nu?

Jag jobbar på min polkagris serie som handlar om Emelie, Karin och Jenny. En bok för varje kvinna, hur de hittar sig själva och sin kärlek i den fantastiska staden Gränna. Jag håller på att färdigställa den första om Emelie, den kommer förhoppningsvis ut som ljudbok inom kort. Karins bok är under redigering och Jennys bok finns bara ännu i tankarna. Jag håller också på med små korta julromaner som t e x ”Jag firar inte jul” är en kortroman som handlar om Lizzie, som inte firar jul, men som hittar sig själv och kärleken på ett café i Gränna.

Varför polkagrisar?

Varför inte polkagrisar? Mina karaktärer bor och lever i Gränna med omnejd. Jag älskar denna lilla pärla till stad. Jag hade den stora förmånen att få bo där under ett år när jag pluggade i Jönköping. Jag fick vakna upp varje dag till en fantastisk utsikt över hamnen, Vättern och Visingsö. Det är något magiskt med staden, historien den besitter i gränder och ruiner. Människorna är trevliga och tillmötesgående. Gränna är också som vilken små stad som helst där allt kan hända.

Vol.3

Varför skriver jag?

För att jag älskar att förflyttas till en annan värld. Jag växte upp i en familj som alltid gjorde sitt bästa men som ändå hade det ganska tufft. Då var det viktigt för mig att komma bort, att ta min tillflykt till en värld där man kan uppleva spännande saker, men där man vet att allt kommer bli bra.

Att skriva och komma på historier är bara ett stenkast från de rollekar man lekte som barn. När man var riddare, prinsessor och skapade världar som ingen annan kunde se. Det är det samma som att skriva för mig. Jag får vänner som bråkar i huvudet, som älskar, hatar och som gör de mest lustiga saker. Jag har alltid hittat på berättelser redan innan jag kunde skriva. Jag älskar att läsa, jag älskar också att läsa högt för mig själv. Ja, det är inte riktigt sunt kanske, men det är roligt speciellt om man övar på olika dialekter samtidigt. Men summan av kardemumman är att vår värld som vi lever i nu behöver berättelser, mänskligheten har alltid behövt berättelser. Jag behöver berättelser som slutar bra och lyckligt, men där vägen till det lyckliga slutet är snårig, svår och hjärtlig.

Jag skriver också för att annars skulle jag nog bli tokig, alla personer som bråkar i mitt huvud måste få komma ut.

Publicerad av thereseforfattare

Författare som skriver feelgood och romance.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: