Om mig

Therese Johansson heter jag och bor i Gnosjö med min sambo. Sedan många år tillbaka jobbar jag inom barnomsorgen, ett yrke där jag verkligen får utlopp för min kreativa sida. Jag älskar att läsa feelgood och romance och har ett brinnande intresse för historia och trädgård. 2015 gick jag min första skrivkurs och sedan dess har det blivit fler. Jag fick min första novell publicerad hösten 2020 i antologin ”Det var inte jag”, på Joelsgårdens förlag. Du kan läsa mer om mitt skrivande här.

Under många år har jag varit aktiv inom amatörteater och medverkat i flertal uppsättningar och på så sätt gett liv åt många olika karaktärer. Numera ger jag liv åt mina karaktärer genom mitt skrivande. Att kunna leva mig in i karaktärerna är väldigt viktigt för mig. Ibland dricker jag kaffe med mina karaktärer eller som min karaktär. Hur beter hon sig? Vad tar hon i sitt kaffe eller dricker hon ens kaffe, hon kanske får magkatarr av bara tanken på kaffe? Eller är jag en han? Kanske en hund?

Jag har alltid älskat att läsa. I barndomen läste jag sagor och berättelser om hjältar, monster och modiga prinsessor. I mina tonår blev mitt läsintresse mer inriktat på spänning, skräck och fantasy. Numera läser jag helst feelgood och spänningsromance.

Jag vill skriva berättelser som slutar bra och lyckligt, men där vägen till det lyckliga slutet är svår, snårig och äventyrlig. Mina huvudkaraktärer är oftast kvinnor, starka och egensinniga som försöker hitta rätt i livet.

Välkommen in i min värld genom mina berättelser!

Kanske är du intresserad av att skriva? Då kan jag rekommendera att gå en kurs. Jag har sedan jag började skriva gått mängder med kurser. Att skriva är ett hantverk, det kräver att man lär sig grunderna och lär sig behärska hantverket. Jag gjorde det genom att gå kurser, vara med i grupper och Communitys. Här tipsar jag om de kurser och plattformar jag har/är med i. Jag rekommenderar dem varmt allihopa.

Forfattarkurs.se, Jorun Modén har flera kurser från nybörjare till profs.

Kreationslotsen.se, Jeanette Niemi, har flera kurser, bland annat Bokskrivarfestivalen, även SKRIV, en skrivarfamilj.

Maritabrannvall.com Marita Brännvall har flera kurser bland annat skrivmaskinen.

Skrivfokus.se, Jenny Westerlund har kurser och förlag.

Skrivcafé.se Har flera kurser och författarkvällar.

Geweke.se Ann Geweke har flera kurser.

Peopleandstories.se, Elin Ihreborn har förlag och är lektör.

%d bloggare gillar detta: