Mina berättelser & böcker

Jag skriver romance och feelgood, gärna med lite spänning och ibland gläntar jag på dörren till det övernaturliga.

Alla karaktärer och händelser som jag skriver om är sprungna ur min fantasi, oftast kommer de och knacka på i skallen precis innan väckarklockan ska ringa, då får jag tydligt berätta för dem att jag har inte tid just nu. För det mest sätter de armarna i kors över bröstet och säger högt att de skiter fullständigt i det, skriv om mig nu. Det har fått mig att gå upp tidigare och sitta vid datorn en timme på morgonen. Då brukar karaktärerna lugna ner sig.

Byggnadsvård och polkagrisar, första delen i Gränna serien. 24/10-2022 word audio.

När Emelie kommer hem och hittar sin sambo med en annan kvinna bestämmer hon sig för att börja ett nytt liv. Hon söker sig till Gränna, den pittoreska lilla staden med sina mysiga polkagrisbutiker och barndomsminnen från morföräldrarnas hem. När hon får syn på ett rött artonhundratalshus som är till salu kan hon inte motstå det. Det behöver visserligen en ordentlig renovering, men det ska hon nog klara av. Hon anmäler sig till en kurs i byggnadsvård och trots sina föresatser om att lägga karlar på hyllan kan hon inte låta bli att dras till den charmige läraren Jens.

Snart börjar det hända oförklarliga saker i Emelies nya hem på berget. Instucket bakom kakelugnen hittar hon ett gammalt bröllopsfoto och känner igen paret från en dröm hon haft. Vem är den gamla damen med en vit kattunge som ibland dyker upp, men försvinner lika fort? Och ligger det någon sanning i grannen Görans prat om en gammal skatt som den förre ägaren lämnat kvar? Vad är egentligen den sanna historien bakom huset?

Byggnadsvård och polkagrisar är en feelgoodroman med mycket humor, kärlek och spänning. Det är första delen i Grännaserien.

Julskuggor 9 författare 9 noveller på temat thriller och mystik 31/10-2022

Min novell Julottan handlar om kärlek som består även om personen gått över till andra sidan. Se trailer nedan.


Den 3/11 2021 kom Jag firar inte jul ut som ljud- och E-bok, Saga Egmont förlag. Boken finns tillgänglig på alla streamingtjänster och på sidor där man köper digitala böcker. Den finns också som pappersbok på BoD förlag. Du kan även fråga efter den på ditt lokala bibliotek. Gå gärna in och lägg den på din lyssnar/ läs lista. https://www.storytel.com/se/sv/books/2412175-Jag-firar-inte-jul

Lizzie firar inte jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna. 

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus – han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på – hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda?

Pågående projekt.


Jag jobbar också på Möbelpolish och polkagrisar är den fristående fortsättningen på Byggnadsvård och polkagrisar. I denna boken får vi följa Karin, som bestämmer sig för att följa sin dröm om att bli möbelsnickare på heltid. Men det är skrämmande att starta upp ett företag. Vi får också träffa Eric som har bestämt sig för att börja om på nytt och bara koncentrera sig på sin antikaffär. Men det är svårt när hans nya granne är en otroligt envis men söt möbelsnickare.

Möbelpolish och polkagrisar är ett arbetsnamn. Min stora inspirationskälla här är min vän Maria Gunnarsson, hon är snickare och gör tillverkar precis de saker som jag vill att min karaktär Karin ska göra. Är du nyfiken på henne så kolla in hennes Instagramsida @wooddesignbymaria.

Min novell ”Som en fågel fenix” kom ut i i antologin Det var inte jag, Joelsgårdensförlag, 2020. Läs mer om den här.


Alla har vi en berättelse i oss.

%d bloggare gillar detta: