Mina berättelser & böcker

Jag skriver romance och feelgood, gärna med lite spänning och ibland gläntar jag på dörren till det övernaturliga.

Om mitt skrivande och min förkärlek till Gränna.

De flesta av mina berättelser utspelar sig i och omkring Gränna, denna fantastiska sockersöta stad. Där bor karaktärerna som slåss om uppmärksamhet i min skalle. Det är inte jag som bestämmer, det gör karaktärerna. Och varför det blev Gränna har jag ingen aning om. Det kan vara för att jag hade den stora förmånen att få bo ett år i Gränna när jag studerade i Jönköping. Jag trivdes mycket bra i Gränna och kanske är det min dröm om att få bo i där igen. Kanske är det därför som mina karaktärer älskar att vandra på stadens gator med doften av nykokta polkagrisar i näsan.

Alla karaktärer och händelser som jag skriver om är sprungna ur min fantasi, oftast kommer de och knacka på i skallen precis innan väckarklockan ska ringa, då får man tydligt berätta för dem att jag har inte tid just nu. Då sätter de armarna i kors över bröstet och säger högt ,”det skiter jag fullständigt i.”

1/11 spännande projekt tillsammans med vänner. Mer info kommer snart.

Den 3/11 2021 kom Jag firar inte jul ut som ljud- och E-bok, Saga Egmont förlag. Boken finns tillgänglig på alla streamingtjänster och på sidor där man köper digitala böcker. Den finns också som pappersbok på BoD förlag. Du kan även fråga efter den på ditt lokala bibliotek. Gå gärna in och lägg den på din lyssnar/ läs lista. https://www.storytel.com/se/sv/books/2412175-Jag-firar-inte-jul

Lizzie firar inte jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna. 

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus – han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på – hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda?


Just nu jobbar jag på boken Byggnadsvård och polkagrisar, kommer komma ut på Wordaudio förlag i alla tre format, ljud, E-bok och som tryckt pocket.

Boken handlar om Emelie, en rundnätt tjej mitt livet hon är också redo att ta nästa steg i livstrappan, det vill säga att bilda familj.

Det vill hennes sambo också. Men inte med henne. Emelie flyttar hem till sin syster i Nynäshamn. Systern gör allt för att Emelie ska trivas. Men det är något som skaver, hur mycket än Emelie försöker så känns det inte rätt. Hon köper ett renoveringsobjekt på berget i Gränna och packar in katten Pelle i sin gamla folkvagnsbubbla för att starta ett nytt liv.

Huset är vackert och precis ett sådant hon drömt om. Men hon upptäcker snabbt att det inte är lätt att bo själv i ett dragit gammalt hus på ett berg. Grannen Göran vill gärna hjälpa till men han vill gärna modernisera, byta fönster eller allra helst riva skiten och bygga nytt. Men vill hon det? Kursen i byggnadsvård, med en väldigt trevlig kursledare, är mycket mer spännande än gipsplattor och moderna fönster, eller?

Vem är kvinnan med den lilla kattungen som hela tiden smyger runt hennes uthus? Vad är det för prat om en skatt? Och varför börjar Emelie drömma så konstigt. Ska hon flytta eller våga bo kvar?

”Hon klev in över tröskeln och gick över det slitna trägolvet mot köket. Jonas stod med blicken riktad ut genom fönstret. Hon ställde sig nära, så nära att hans värme blev hennes. Utanför fönstret låg trappan de kommit upp på. Gräset vajade och augustisolen färgade himlen svagt rosa. Långt där nere låg Gränna, som en glittrande pärla vid sjökanten.” Ur Byggnadsvård och polkagrisar

Hon älskade huset, men inte kunde hon flytta till Gränna …


Jag jobbar också på Möbelpolish och polkagrisar är den fristående fortsättningen på Byggnadsvård och polkagrisar. I denna boken får vi följa Karin, som bestämmer sig för att följa sin dröm om att bli möbelsnickare på heltid. Men det är skrämmande att starta upp ett företag. Vi får också träffa Eric som har bestämt sig för att börja om på nytt och bara koncentrera sig på sin antikaffär. Men det är svårt när hans nya granne är en otroligt envis men söt möbelsnickare.

Möbelpolish och polkagrisar är ett arbetsnamn. Min stora inspirationskälla här är min vän Maria Gunnarsson, hon är snickare och gör tillverkar precis de saker som jag vill att min karaktär Karin ska göra. Är du nyfiken på henne så kolla in hennes Instagramsida @wooddesignbymaria.

Min novell ”Som en fågel fenix” kom ut i i antologin Det var inte jag, Joelsgårdensförlag, 2020. Läs mer om den här.


Alla har vi en berättelse i oss.

%d bloggare gillar detta: