Mina berättelser & böcker

Jag skriver romance och feelgood, gärna med lite spänning och ibland gläntar jag på dörren till det övernaturliga.

Mina berättelser utspelar sig i och omkring Gränna, denna fantastiska lilla sockersöta stad. Där bor karaktärerna som slåss om uppmärksamhet i min skalle. Det är inte jag som bestämmer, det gör karaktärerna. Och varför det blev Gränna har jag ingen aning om. Det kan vara för att jag hade den stora förmånen att få bo ett år i Gränna när jag studerade i Jönköping. Jag trivdes mycket bra i Gränna och kanske är det min dröm om att få bo i där igen som gör att mina karaktärer älskar att vandra på stadens gator med doften av nykokta polkagrisar i näsan.

Alla karaktärer och händelser som jag skriver om är sprungna ur min fantasi. Det som inte är påhittat är den härliga atmosfären, gästfriheten och glädjen. Den goda maten och fikabröden. Dofterna av polkagris och allt annat gott som sveper genom staden som en härligt söt dimma. Den vackra, magiska naturen i och omkring Gränna och Visingsö.

Den 3/11 2021 kommer Jag firar inte jul ut som ljud- och E-bok, Saga Egmont förlag. Boken kommer finnas tillgänglig på alla streamingtjänster, sidor där man köper digitala böcker, du kan även fråga efter den på ditt lokala bibliotek. Gå gärna in och lägg den på din lyssnar/ läs lista. https://www.storytel.com/se/sv/books/2412175-Jag-firar-inte-jul

Lizzie firar inte jul. Det spelar ingen roll hur mycket hennes jultokiga chef på caféet i Gränna än försöker – hon vägrar att delta. Julen är inte för henne och punkt slut. Det är så det blir när man haft en trasslig barndom, med en mamma som tyckte det var viktigare att festa än att fira med sin lilla dotter. Men allt det där har Lizzie hållit för sig själv. Inte ens storasyster Ellen vet något. Hon var ju ändå alltid i fjällen med pappa om jularna. 

När julhelgen närmar sig får caféet allt oftare besök av den ensamstående pappan Marcus och hans dotter Elin. Lizzie kan inte blunda för att hon känner sig attraherad av Marcus – han är ju faktiskt vrålsnygg. Men allt eftersom de kommer varandra närmare inser Lizzie att saker och ting börjar bli komplicerade. Marcus är helt fantastisk och lilla Elin önskar sig en bonusmamma i julklapp. Om det bara inte vore för att Lizzie alltid hatat julen så skulle det kanske kunna bli så. Men det förflutna går inte att ändra på – hur innerligt man än önskar. Men kanske kommer denna julen bli annorlunda?


I boken Byggnadsvård och polkagrisar träffar vi Emelie. Hon är redo att ta nästa steg i livet, det vill säga att bilda familj. Det vill hennes sambo också. Men inte med henne. Emelie flyttar hem till sin syster i Nynäshamn. Systern gör allt för att Emelie ska trivas. Men det är något som inte stämmer, hur mycket än Emelie försöker så känns det inte rätt. Hon ser polkagrisar överallt och tar det som ett tecken, snart står hon som ägare till ett renoveringsobjekt på berget i Gränna. Hon packar in katten Pelle i sin gamla folkvagnsbubbla för att starta ett nytt liv i Gränna. Huset är vackert och precis ett sådant hon drömt om. Men hon upptäcker snabbt att hon inte är ensam i huset…

Jag hoppas på möjligheten att få den utgiven under 2021/2022.

”Hon klev in över tröskeln och gick över det slitna trägolvet mot köket. Jonas stod med blicken riktad ut genom fönstret. Hon ställde sig nära, så nära att hans värme blev hennes. Utanför fönstret låg trappan de kommit upp på. Gräset vajade och augustisolen färgade himlen svagt rosa. Långt där nere låg Gränna, som en glittrande pärla vid sjökanten.”


Möbelpolish och polkagrisar är den fristående fortsättningen på Byggnadsvård och polkagrisar. I denna boken får vi följa Karin, som bestämmer sig för att följa sin dröm om att bli möbelsnickare på heltid. Men det är skrämmande att starta upp ett företag. Vi får också träffa Eric som har bestämt sig för att börja om på nytt och bara koncentrera sig på sin antikaffär. Men det är svårt när hans nya granne är en otroligt envis men söt möbelsnickare.

Möbelpolish och polkagrisar är ett arbetsnamn och jag hoppas att den ska komma ut någon gång nästa år.

Min novell ”Som en fågel fenix” kom ut i i antologin Det var inte jag, Joelsgårdensförlag, 2020. Läs mer om den här.


Alla har vi en berättelse i oss.

%d bloggare gillar detta: